Menu Close

[:lt]Rugsėjo 1 d.[:]

[:lt]

Pasibeldė į langą
Rudenėlio daina.
Atkeliavo į klasę
Vėl rugsėjo pirma.

Prabėgo dar viena vasara. Ir vėl atėjo rugsėjis – naujų žinių, iššūkių ir tikslų pradžia. Šiandien – Mokslo ir Žinių diena. Diena, kai vėl atsivėrė durys į naują pasaulio ir savęs pažinimą. O mes verčiame naują lapą Valčiūnų gimnazijos istorijos knygoje. Skaičiuojame nuveiktus ir dar laukiamus darbus. Nuveiktus, nes Vilniaus rajono savivaldybės dėka šiemet mūsų mokiniai mokysis jau baigtame renovuoti pagrindiniame gimnazijos pastate. Mokinių laukė šviesios ir gražios, dar dažais kvepiančios klasės. O laukiami darbai? Jų tikrai daug: mokytis, pažinti ir atrasti.

Prasidėjus šventei, skambant himnams, buvo iškeltos net trys vėliavos: Lietuvos Respublikos trispalvė, Europos sąjungos ir pirmą kartą – Valčiūnų gimnazijos. Mokslo ir Žinių dienos proga susirinkusius pasveikino laikinai einantis direktoriaus pareigas Igoris Voiniušas bei į šventę atvykę svečiai: Parudaminio klebonas Miroslav Balcevič, Juodšilių seniūnijos seniūnas Tadeuš Aškelianec, LLRA-KŠS Juodšilių skyriaus pirmininkas Edvard Černiak, Juodšilių seniūnijos jaunimo centro direktorė Renata Adamovič, kurie palinkėjo gerų mokslo metų, kantrybės ir pasitikėjimo, žingeidumo ir kūrybiškumo kasdieniuose mūsų darbuose.

O pirmokai tradiciškai gavo dovanų: iš Vilniaus rajono Lenkų sąjungos – gražias mokyklines kuprines, o iš Vilniaus rajono Tarybos atstovo Zigmundo Marcinkevič – po maišelį saldumynų. Gera pradžia.

Nuskambėjęs skambutis pagaliau visus pakvietė į klases. Tegul kiekvienas mokslo metų kalendoriaus lapelis būna pilnas kūrybos, išminties, tobulėjimo ir tolerancijos. Mokslo metai prasidėjo…!

[:]

Skip to content